Torta: Diabetikus mákos citromhabtorta málnazselével (kép)

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

receptek

Diabetikus mákos citromhabtorta málnazselével

Diabetikus mákos citromhabtorta málnazselével
http://sugarfantasie.blogspot.sk/2014/09/diabetikus-makos-citromhabtorta.html
http://www.facebook.com/sugarfantasie
Piskóta: 2 tojás, 120 g xilit, 25 g mák, 70 g teljes kiörlésű liszt,2citrom héja 2 kanál olaj, csipet só
A tojások sárgáját 60 g xilittel felverjük, majd a fehérjét is a másik fele xilittel és a sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabba beleforgatjuk a tojássárgájás habot és az olajat. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a citromhéjjal elkevert mákot és lisztet. 18 centis karikába sütőpapírra simítjuk, 160 fokon megsütjük.

Málnazselé:

fél kg málna, 120 g xilit, 1 evőkanál citromlé, 6 lap zselatin

A málnát a xilittel megfőzzük addig míg el nem olvad a xilit, nem kell forralni.Hagyjuk kihúlni. A zselatint 5kanál vízben áztatjuk 10 percig, majd lassú tűzön felolvsztjuk, de nem forraljuk. A kihűlt málnát ha szeretnénk le is paszírozhatjuk, hogy ne legyenek benne magok, majd hozzáadjuk a zselatint. A 18-as csatos tortaformába sütőpapírt rakunk és beleöntjük a málnazselét. Fagyasztóba rakjuk amíg meg nem dermed.

Citromhab:

500 ml tejszín, 750 ml görögjoghurt, 2 citrom leve, 8 kanál darált xilit, 15 lap zselatin

A tejszínt habbá verjük a xilittel. Én kávédarálóban őrölöm porrá. A citromot kifacsarjuk. 13 kanál vízbe beáztatjuk a zselatint amíg meg nem puhul és felolvsztjuk, ahogy az előzőt. Hozzáadjuk a citromot. Egy kevés tejszínhabbal elkevert joghurrtal alaposan elkeverem a zselatint majd hozzáadjuk a többi tejszínhabbal elkevert görögjoghurthoz. Egy 20 cm-es tortakarikát kiolajozok és közebébe rakom a piskótát és ráöntök annyi krémet hogy kb fél 1 cm-re ellepje a piskótát, egészen kihúzzuk a karika szélére majd elsimítjuk. Mélyhűtöbe rakjuk míg meg nem szilárdul, ha kész elövesszük a megdermedt málnazselét és a közepébe rakjuk, a maradék krémmel leöntjük és elsimítjuk, ügyeljünk rá, hogy teljesen a tortakarika szélére kihúzzuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap Késsel körbevágjuk és kivesszük a karikából, mákkal és gyümölcsökkel díszítjük.

Látta 803 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu