Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tortadíszítés és cukorvirág vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tortadíszítés és cukorvirág vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tortadíszítés és cukorvirág vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tortadíszítés és cukorvirág vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diabetikus mákos citromhabtorta málnazselével
http://sugarfantasie.blogspot.sk/2014/09/diabetikus-makos-citromhabtorta.html
http://www.facebook.com/sugarfantasie
Piskóta: 2 tojás, 120 g xilit, 25 g mák, 70 g teljes kiörlésű liszt,2citrom héja 2 kanál olaj, csipet só
A tojások sárgáját 60 g xilittel felverjük, majd a fehérjét is a másik fele xilittel és a sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabba beleforgatjuk a tojássárgájás habot és az olajat. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a citromhéjjal elkevert mákot és lisztet. 18 centis karikába sütőpapírra simítjuk, 160 fokon megsütjük.
Málnazselé:
fél kg málna, 120 g xilit, 1 evőkanál citromlé, 6 lap zselatin
A málnát a xilittel megfőzzük addig míg el nem olvad a xilit, nem kell forralni.Hagyjuk kihúlni. A zselatint 5kanál vízben áztatjuk 10 percig, majd lassú tűzön felolvsztjuk, de nem forraljuk. A kihűlt málnát ha szeretnénk le is paszírozhatjuk, hogy ne legyenek benne magok, majd hozzáadjuk a zselatint. A 18-as csatos tortaformába sütőpapírt rakunk és beleöntjük a málnazselét. Fagyasztóba rakjuk amíg meg nem dermed.
Citromhab:
500 ml tejszín, 750 ml görögjoghurt, 2 citrom leve, 8 kanál darált xilit, 15 lap zselatin
A tejszínt habbá verjük a xilittel. Én kávédarálóban őrölöm porrá. A citromot kifacsarjuk. 13 kanál vízbe beáztatjuk a zselatint amíg meg nem puhul és felolvsztjuk, ahogy az előzőt. Hozzáadjuk a citromot. Egy kevés tejszínhabbal elkevert joghurrtal alaposan elkeverem a zselatint majd hozzáadjuk a többi tejszínhabbal elkevert görögjoghurthoz. Egy 20 cm-es tortakarikát kiolajozok és közebébe rakom a piskótát és ráöntök annyi krémet hogy kb fél 1 cm-re ellepje a piskótát, egészen kihúzzuk a karika szélére majd elsimítjuk. Mélyhűtöbe rakjuk míg meg nem szilárdul, ha kész elövesszük a megdermedt málnazselét és a közepébe rakjuk, a maradék krémmel leöntjük és elsimítjuk, ügyeljünk rá, hogy teljesen a tortakarika szélére kihúzzuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap Késsel körbevágjuk és kivesszük a karikából, mákkal és gyümölcsökkel díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!