Torta: Savaria karnevál torta recept

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tortadíszítés és cukorvirág közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 322 fő
  • Képek - 465 db
  • Videók - 614 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 297 db

Üdvözlettel,

Tortadíszítés és cukorvirág vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A receptúra 3 db 23 cm átmérőjű tortához elegendő.

Kakaós tésztaréteg:

0,2 kg vaj

0,2 l víz

0,05 kg kakaópor

0,4 kg kr.cukor

0,25 kg liszt

0,01 kg szódabikarbóna

2 db tojás

0,1 l natúr joghurt

A vajat a vízzel és a kakaóporral megmelegítjük. Hozzáadjuk a liszttel és kr. cukorral elkevert szódabikarbónát. Hozzákeverjük a tojást, majd a joghurtot.

A tésztát 3 db 23 cm átmérőjű tortakarikába adagoljuk. 170 C-on, 30 percig sütjük.

Szedres tésztaréteg:

3 db tojás

0,15 kg kr. cukor

0,15 kg szeder

0,1 l étolaj

0,07 kg vaj

0,15 kg liszt

0,005 kg sütőpor

1 db citrom leve és héja

Összemérjük az étolajat, a vajat és a citrom levét és héját és a leturmixolt szedret. A tojásokat a cukorral megmelegítjük, habosra verjük, és hozzáadjuk a szedres részhez. Elkeverjük. Ezután az elkevert szárazanyagokat folyamatos keverés közben adagoljuk a tésztához.

3 db 23 cm átmérőjű tortakarikába adagoljuk. 170 C-on 15 percig sütjük.

Szedres betét:

0,5 kg szederpüré

0,18 kg kr. cukor

0,04 kg pálinka

0,3 kg szeder

0,02 kg zselatin

0,098 kg víz

A szederpürét a cukorral, a pálinkával és a szederrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a duzzasztott zselatint.

15 cm átmérőjű tortakarikába silpat lapra öntjük. Fagyasztjuk

Vanília betét:

0,6 kg tejszín (35%-os)

0,144 kg tojás sárga

0,09 kg kr. cukor

0,006 kg zselatin

0,03 kg víz

1 db vanília rúd

A tejszínt a cukorral és a vanília rúddal felforraljuk, tojás sárgával besűrítjük, szűrjük, turmixoljuk. Hozzáadjuk a duzzasztott zselatint. Ráöntjük a szeder betét tetejére. Fagyasztjuk.

Szedermousse:

0,81 kg szederpüré

0,04 kg zselatin

0,19 kg víz

0,19 kg kr. cukor

0,80 kg tejszín (35 %-os)

0,3 kg szeder

A szederpürét, a szedret és a cukrot melegítjük. Turmixoljuk. Hozzáadjuk a duzzasztott zselatint. Hűtjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Szeder zselé:

0,75 kg lefőzött zselé

0,75 kg szeder

A lefőzött zselét és a szedret összefőzzük és turmixoljuk.

Elkészítés, betöltés:

Alulra kerül a kakaós tésztaréteg. Erre helyezzük a 15 cm átmérőjű betétet, vaníliás résszel felfelé. Erre öntjük a szedermousset, úgy, hogy légmentesen töltsük a karikát és a betét felületét is ellepje. Ráhelyezzük a szedres tésztalapot. Hűtjük. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a szederzselét.

Befejezés:

Szeletenként szedermousse félgömbökkel, szederszemekkel díszítjük.

Címkék: savaria karnevál tortája szeder torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu